måndag 13 mars 2017

Övernattning på Åsengården - Mat

Hej, Theresia och Saida som skriver! Vi tänkte berätta lite om maten vi planerade, tillagade och åt. Innan vi åkte till Åsengården delade vi in oss i olika grupper efter vad vi skulle laga:

Grupp 1
Sacida, Mathias och Niklas lagade förrätt som bestod av tonfisksallad med bl.a. mozzarella ost och baguette. Gruppen bakade även blåbärsmuffins.

Grupp 2
Theresia, Jonatan, Louise och Vicktoria lagade huvudrätt som bestod av pasta tagliatelle med kyckling och parmesanost (valfritt). Gruppen bakade även kärleksmums med kokos.

Grupp 3
Joakim, Natasha, Kimmo och Alexander lagade efterrätt som bestod av pannacotta med bär. Gruppen bakade även silviakaka.

Att få jobba i olika grupper var mycket lärorikt och roligt. Maträtterna lämnade oss mycket mätta och belåtna. Det var riktigt gott! Vi sparade även en del av våra bakelser till våra träffar på Brygghuset som fika.

"Standard" sallad till varje maträtt

Pannacotta gjord av grupp 3 (smarrigt!)

Pasta tagliatelle med kyckling (parmesan ost var valfritt)

1:a fr vänster: Silvia kaka gjord av grupp 3. Mitten: Kärleksmums skapade av Viktoria. Och på höger sida har vi blåbärs muffins gjorda av Niklas "Gordon Ramsey" ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar