måndag 13 mars 2017

Åsengården Planering & Aktiviteter

Handling
Inför resan blev vi indelade i tre grupper och varje grupp fick ansvara för en del av en trerättersmiddag som skedde på kvällen. På måndagen dagen före var vi på ICA Maxi och handlade allt vi behövde. Vi hade även fått ge förslag på frukost som ledarna handlade. (Saida fick inte Coco Pops ;(  )
Rumsindelning
Åsengården hade två minirum med varsin dubbelsäng, två fyrbäddsrum, ett sjubäddsrum och ett större tvåbäddsrum.
Resan dit
Eftersom vi deltagare är så pass utspridda runtom Borås kommun och närliggande kommuner var det lite olika hur vi tog oss dit, men första etappen var i alla fall till Fristad. Därefter fick vi åka bil till stugan, som låg mitt ute i ingenstans.
Ordskämtspromenad
Efter vi fått en stund att orientera oss i stugan så var det dags för ordskämtspromenaden: en milamarsch fylld med briljanta ordvitsar som till och med gjorde undertecknad oförstående ibland. Lyfter på min imaginära hatt för bakverk!
Upp till bevis-quiz
Efter förrätten var det dags för Upp till bevis-quiz. Ett påstående lästes upp och vi fick välja vem av tre utvalda deltagare som påståendet mest stämde in på. Efter vi svarat på alla påståenden var det upp till bevis. Varje påstående hade en utmaning mellan de tre man fick välja mellan, och den som vann utmaningen blev det rätta svaret. Mot slutet hade Mathias utvecklat marsmallowsfobi och Kimmo segrade med tre rätt.
Mörkerkurragömma
After dark firades med mörkerkurragumma. Lights out och spring och göm er!
Kungen av mörkerkurragömman blev Alexander, som med sin swagalicious one piece lyckades undangå upptäckt en imponerande lång tid med tanke på de begränsade valmöjligheterna. Vi kan jämföra med att typ hälften av alla deltagande gömde sig antingen under eller i sängar.
Pest eller Kolera
Pest eller Kolera går ut på att en person läser upp två jobbiga situationer och att man individuellt ska välja det alternativ som känns minst dåligt.
Jag har aldrig
Efter ”Pest eller Kolera” var det dags för ”Jag har aldrig”, där ett påstående läses upp och om man har varit med om det som sägs ska man ställa sig upp. Det blev en del anekdoter, ett par pinsamma tystnader, och väldigt många skrattanfall.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar