fredag 17 mars 2017

Förslag på kulturella aktiviter

Idag har vi diskuterat vad vi kan tänka oss att hitta på som kulturell aktivitet när vi har kommit fram till Forli.


Vi kan tänka oss en kombination av stad och natur, kanske en guidad tur i Forli på förmiddagen och någon form av naturupplevelse på eftermiddagen.
Vi har sett på internet att det finns ett vattenfall som heter Dardagna falls i närheten av Bologna. Tänk om det kunde gå att komma dit?

Det finns många intressanta museum i Forli, men dem kan vi tänka oss på vår fritid, det är vi kanske inte så intresserade av första eller andra dagen.

En annan naturupplevelse vi kan tänka oss är att åka och titta på havet i Rimini som ligger ca 4 mil från Forli. Tåget tar en dryg halvtimma och kostar ca 10 Euro/pers ToR.
I Rimini finns även ett coolt cafe ute i vattnet som heter Rock Island (se bilden), det vore coolt att ta en kaffe där.

Alla i gruppen skulle även tycka det vore spännande att få besöka Venedig. Venedig ligger cirka tre timmar bort med tåg och biljetterna är ganska dyra, ungefär 500 kr per person, så kanske är det inte möjligt att åka dit som gruppresa, men något man får försöka spara till på egen hand eller se om det finns billigare alternativ som man kan ta reda när man är i Italien, tex. på turistbyrån i Forli.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar